Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven

Bezoek en publieksdiensten

Openingstijden studiezaal

De studiezaal van het Erfgoedcentrum is op afspraak te bezoeken op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Attentie! Het Erfgoedcentrum beheert particuliere archieven. Voor het inzien van archiefmateriaal is in veel gevallen toestemming nodig. Deze toestemming kan worden aangevraagd door het sturen van een email naar: studiezaal@erfgoedkloosterleven.nl.

Lees voor uw bezoek het studiezaalreglement. Hierin vindt u alle informatie voor uw bezoek aan de studiezaal.

Reproducties

  • Het kopiëren, fotograferen of laten scannen van archiefmateriaal is alleen toegestaan als het materiaal vrij toegankelijk is of als u hiervoor schriftelijke toestemming heeft verkregen van de archiefeigenaar. Bij iedere archiefinventaris zijn in de inleiding de voorwaarden voor toegankelijkheid opgenomen.
  • Kopieën en scans worden alleen verstrekt voor eigen gebruik. Wilt u ze gebruiken voor een publicatie of ander publiek doel, dan is voorafgaand overleg met het Erfgoedcentrum vereist.
  • Het Erfgoedcentrum is beheerder van de collectie foto's en affiches en bemiddelt niet in eventuele beeld- of auteursrechten van derden. De gebruiker wordt geacht op de hoogte te zijn van alle relevante wettelijke regelingen betreffende deze rechten. Het Erfgoedcentrum is niet aansprakelijk voor het gebruik van materiaal afkomstig uit zijn collecties.

Tarieven:

  • Kopieerapparaat in de studiezaal (zelfbediening): € 0,20 per A4-kopie en € 0,50 per A3-kopie (enkelzijdig, zwartwit); € 0,10 per scan (als pdf naar uw usb-stick of sd-kaart).
  • Laten vervaardigen van kopieën/scans van documenten of foto's (tot maximaal 25 stuks): € 12,50 opzoek- en administratiekosten en € 1,00 per kopie (tot A3-formaat). In geval van verzending worden ook de verzendkosten doorberekend.
  • Het bestellen van filmmateriaal op een DVD: € 12,50 administratiekosten en € 25,00 per DVD. In geval van verzending worden ook de verzendkosten doorberekend.
  • Reproductierecht voor publicatie (oplage van meer dan 250 of website): € 50,00.
  • Reproductierecht bij uitzending op TV: € 150,00.

Bruiklenen

Veel collectie-items kunnen worden geleend ten behoeve van tentoonstellingen of andersoortige presentaties. Aanvragen voor bruiklenen kunnen worden gedaan door het sturen van een email naar: studiezaal@erfgoedkloosterleven.nl.

Openstelling kloostergebouwen voor individuele bezoekers

Voor de openingstijden van Klooster Sint Agatha, de tentoonstelling van het Erfgoedcentrum, rondleidingen en het huren van ruimte, zie: www.kloostersintagatha.nl.