Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven

Vacatures vrijwilligers

Het Erfgoedcentrum is bij voor zijn werkzaamheden mede afhankelijk van de bijdragen van vrijwilligers op allerlei terreinen: de registratie en het verpakken van erfgoed, de opbouw van digitale bestanden, de ontvangst van gasten, het onderhoud van de tuin enz. Het Erfgoedcentrum is een plezierige en interessante plek om te werken. Momenteel komen we graag in contact met nieuwe:

Gastvrouwen/gastheren

U houdt tijdens de openstelling van het Erfgoedcentrum toezicht in het Bezoekerscentrum of in de receptie. U houdt in het zomerseizoen een aantal middagen de wacht in de rustige en prettige sfeer van het klooster en staat bezoekers te woord.

Medewerkers archiefinventarisatie

De archieven die bij het Erfgoedcentrum binnenkomen, zijn meestal al geïnventariseerd. Toch moet er nog een en ander gebeuren aan de beschrijvingen, bijvoorbeeld na de conversie van het databasebestand of als er aanvullingen binnenkomen. We zoeken hiervoor mensen die graag nauwkeurig werken en formuleren, interesse hebben in geschiedenis en handigheid in het omgaan met een database.

PR-medewerker

U zorgt ervoor dat toeristische en culturele centra in de (wijdere) omgeving van Cuijk bekend zijn met de faciliteiten van het Erfgoedcentrum.

Ook hebben we geregeld rondleiders nodig en mensen die klussen willen doen om de depots op orde te houden. Mocht u interesse hebben in vrijwilligerswerk, we horen het graag!

U kunt contact met ons opnemen via de mail of de telefoon, zie onze contactgegevens.